• Voor 17.30 uur besteld, binnen 1-3 werkdagen in huis
  • Gratis verzending vanaf €30,-
  • Goedkoopste in Nederland!
Home » Nieuws » 7 Tips om uw kinderen te leren zwemmen

7 Tips om uw kinderen te leren zwemmen

Gepubliceerd op 7 februari 2021 om 00:00

Kunnen zwemmen is een belangrijke vaardigheid die kinderen enorme fysieke voordelen biedt. Het kan ook levens redden en een hele nieuwe wereld van strand- en zwemleven openen. Het is niet alleen leuk, maar het bereidt ze ook voor op noodsituaties in het water. Het heeft ook grote fysieke en intellectuele voordelen voor de ontwikkeling van kinderen. Veel kinderen voelen zich van nature aangetrokken tot het water, terwijl anderen banger en voorzichtiger zijn . Met een paar eenvoudige tips kunt u uw kinderen leren uitstekende zwemmers te worden.

Twee kinderen in een zwembad

Tip 1. We moeten ze een veilig gevoel geven, zodat ze niet bang zijn als ze leren zwemmen

Om de kinderen te laten gedijen en durven, kunnen we ze wat hulpmiddelen geven. Het gebruik van zwemkussens of opblaasbare ringen kan hen helpen zich aan het water aan te passen en aan het water te wennen. Sommigen kiezen er zelfs voor om hun kinderen reddingsvesten te laten dragen als ze in het water spelen voordat ze goed kunnen zwemmen. Dit zal hen helpen wennen aan deze nieuwe omgeving, die totaal anders is dan op het land.

Tip 2. Leer ze bellen in het bad te blazen

Om uw kinderen te leren zwemmen, kunt u ze trainen om hun adem in het bad in te houden. Laat ze inademen en vervolgens onder water uitademen door je mond. Dit laat ze zien hoe ze bellen kunnen maken. Hoewel dit een leuk spel is om te spelen, is het eigenlijk een oefening om te leren zwemmen.

Klein kind met zwembril op sterkte

Tip 3. Begin in ondiep water zodat ze uitkomen

We moeten oppassen dat we starten in water waar kinderen niet op de bodem kunnen staan. Hierdoor voelen ze zich onveilig. Het grootste probleem voor kinderen die leren zwemmen is hun verdrinkingsangst.

Als uw kind begint te huilen en niet naar het zwembad wil, forceer het dan niet. Je kunt hem of haar aanmoedigen om binnen te lopen als je in het water bent. Maar als uw baby blijft huilen , forceer hem dan niet. Het is beter om te wachten tot hij of zij er klaar voor is.

Tip 4. Dompel het hoofd onder water

Als ze het bellen blazen onder de knie hebben, vraag je kinderen om hun gezicht onder water te houden terwijl ze bellen blazen. De eerste keer kunnen ze verrast of nerveus zijn. Als ze de bellen zien en dat er niets gebeurt, verdwijnt hun angst. Als ze bang zijn om luchtbellen uit hun neus te zien komen, vraag ze dan opzij te kijken of hun ogen te sluiten.

Baby leert zwemmen

Tip 5. Leer ze om met hun benen te trappen en te zwemmen met hun armen

Houd het kind voorzichtig om uw buik. Help ze drijvend en horizontaal te blijven terwijl u ze vooruit beweegt. In het begin hebben kinderen de neiging om hun lichaam en benen te laten zakken, dus moedig ze aan om het lichaam op te trappen en omhoog te houden en met hun armen te zwemmen. Na veel inspanning kunt u uw handen van de buik halen zonder dat ze het merken.

Tip 6. Coördineer ademhaling en been- en armbewegingen

Nu is het tijd om de oefeningen te coördineren. Ze kunnen trappen met hun benen, zwemmen en bellen blazen. Houd ze onder je armen en vraag ze om beide dingen tegelijkertijd te doen.

Kind leert zwemmen in de zee

Wat zijn de voordelen om uw kind vroeg te leren zwemmen?

Het heeft veel voordelen om uw kinderen te leren zwemmen. Het belangrijkste is natuurlijk dat ze hun leven kunnen redden in een gevaarlijke situatie. Zwemmen helpt hen ook om bijna alle spieren in het lichaam te trainen , te ontwikkelen en te versterken, het vergroot de longcapaciteit en stimuleert de bloedcirculatie. Bovendien bevordert het de coördinatie, motoriek en lichaamsreflexen. Zwemmen helpt ongetwijfeld uw kinderen te groeien en zich op een gezonde manier te ontwikkelen.

 

Als uw kinderen kunnen zwemmen, leer ze dan bepaalde voorzorgsmaatregelen die ze in acht moeten nemen. Leer ze om ALTIJD te zwemmen onder toezicht van een verantwoordelijke volwassene.

Ze mogen niet zwemmen als er stormen, hoge golven of sterke stromingen zijn, of als ze zich naast boten of jetski's bevinden. Ze mogen nooit met hun hoofd eerst duiken, tenzij ze er volledig zeker van zijn dat het diep genoeg is en niet alleen zwemmen.

Meer blogs's? Klik hier


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.