Zwemmen met bril, do or don't?

We zien het nog veel gebeuren en misschien bent u er zelf wel één van; een zwemmer met een bril op. Natuurlijk zorgt het voor zicht dat u gewend bent. Als u op uw handdoek naast het water ligt;) Maar zodra uw het water in springt is zwemmen met bril een echte no go. We leggen u in dit blog uit waarom en welke oplossingen hiervoor zijn. 

Zwemmen met bril

1. Uw coating raakt beschadigd. 

In een zwembad zit chloor, in zeewater veel zout, dit zijn allebei stoffen waar uw bril niet beter van wordt. Deze twee stoffen tasten namelijk uw coating aan die over uw bril heen zit (ontspiegelingslaag, clean coat-coating). Voor 1 à 2 keer maakt niet gek veel uit maar zwemt u regelmatig (bijvoorbeeld in vakanties) in water met een van deze stoffen dan willen wij u sterk afraden hier mee verder te gaan.

2. Zwemmen met zonnebril.

Ook zien we steeds meer mensen zwemmen met een zonnebril, het is inderdaad niet fijn dat door de weerspiegeling van het water u niet veel om u heen kunt zien als u rustig aan het zwemmen bent. Ook bij zonnebrillen is een coating aangebracht om uw zonnebril in gezonde staat te houden (voornamelijk duurdere zonnebrillen). Misschien gaat u dan niet onder water met uw hoofd, het kan toch gebeuren dat uw zonnebril onder de druppels komt te zitten. Dit kan komen door spetters van spelende kinderen in een zwembad of een golf in de zee. Wees zuinig op uw dure zonnebril en leg hem bij de rest van uw spullen als u gaat zwemmen. 

3. Duiken met uw bril.

Mocht u willen gaan duiken met uw bril zult u herkennen dat dit niet ideaal is. Uw zicht wordt zeer bewerkt door al het water voor uw zwembril. Zwemt u dus met een bril dan moet u uw hoofd boven water houden. Bent u fanatiek zwemmer? Dan wilt u uiteraard ook met uw hoofd onderwater, zoals aangegeven bij punt 1 raden wij dit sterk af met een normale bril.

Maar wat is hiervoor dan een oplossing?

Oplossing!

Een zwembril op sterkte! Vele mensen zijn nog onbekend met dit begrip maar het bestaat echt. U ontvangt een bril met uw gewenste sterktes en net zoals bij uw normale bril zult u scherp zicht hebben en ervaren wat echt fijn zwemmen is. De coatings op deze bril zijn bestendigd tegen de stoffen die zich in zwemwater kunnen bevinden. 

Bestel hier een zwembril op sterkte

Heeft u vragen of opmerkingen over een zwembril op sterkte? Wij helpen u graag! 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.