Wat is de beste zwembril in 2021?

Misschien wel de belangrijkste accessoire in de watersport, een zwembril. Maar wat is nou de beste zwembril? Er bestaan duizenden verschillende soorten zwembrillen van verschillende merken, ze zijn er in verschillende kleuren en ze hebben verschillende kenmerken. Maar wat is nou de beste zwembril, welke zwembril is geschikt voor welke activiteit in het water en wat zijn de prijzen van deze zwembrillen. Dit zijn vragen die veel zwemmers zich afvragen. Wij helpen u in dit blog naar de zoektocht voor uw perfecte zwembril!

Welke zwembrillen bestaan er?

In Nederland zijn er duizenden zwembrillen op de markt, een zwembril voor kinderen, een zwembril voor ouderen, een zwembril voor wedstrijdzwemmers, waterpolo, duiken, ga zo maar door. Bij al deze verschillende soorten zijn er eigenlijk maar drie belangrijke dingen waar u op moet letten. De pasvorm, waar gaat u de bril voor gebruiken en de prijs. Als deze drie punten goed zijn heeft u de goede zwembril voor uw zwemactiviteit gevonden! 

PASVORM

De pasvorm van een zwembril is het belangrijkste van deze drie. Als de pasvorm namelijk niet goed is zal het nut van een zwembril namelijk geen zin meer hebben. Dat is namelijk het beschermen van je ogen tegen water, met een slechte pasvorm zal er namelijk vanzelf water in uw zwembril komen. Een goede pasvorm is dus echt een must!

Dit is een goede pasvorm van een zwembril

ZWEMACTIVITEIT

Daarnaast is de zwemactiviteit die u gaat uitvoeren van belang voor uw keuze. Voor het openwaterzwemmen moet u misschien eerder denken aan een zwembril met uv-resistant glazen, zo heeft u geen last van de zon. Ook voor het wedstrijdzwemmen zijn speciale zwembrillen ontworpen. Deze blijven goed zitten en hebben een uitstekend gezichtsveld. 

Een openwaterzwemmer met een openwaterzwembril

PRIJS

Ook de prijs speelt voor veel mensen een grote rol bij het kiezen van een geschikte zwembril. Bij een zwembril speelt de prijs geen belangrijke rol in de kwaliteit. Vaak zijn de zwembrillen allemaal gemaakt van hetzelfde materiaal, wat wel een verschil kan maken is wat de zwembril allemaal kan, zo is een zwembril op sterkte en een duikbril bijvoorbeeld iets duurder dan een goedkope zwembril om de hoek met geen bijzondere eigenschappen.

De prijs van ee zwembril moet niet te hoog zijn

Verschillende soorten glazen op een zwembril

Voor een goede zwemervaring heeft u natuurlijk goede glazen nodig, glazen voor buiten, glazen voor het uiterlijk, glazen voor bijziendheid, etc. 

Soort glas Omschrijving
Heldere glazen Ideaal voor zwemmen in de binnenzwembaden. Goede standaard glazen maar zijn niet uv-resistant dus beschermen de ogen niet tegen zonlicht.
Gespiegelde glazen Door de gespiegelde glazen op de zwembril maakt het je zwemlook compleet. Daarom worden deze glazen veel gedragen door wedstrijdzwemmers.
Glazen op sterkte Deze glazen zijn de oplossing voor mensen met bijziendheid. Door deze glazen kunnen alle mensen met bijziendheid weer ervaren wat ècht fijn zwemmen is!
Verduisterende glazen Verkrijgbaar in verschillende kleuren, verduisterende glazen kun je gebruiken in een binnen- en buitenzwembad. Is net zoals de gespiegelde glazen voornamelijk voor een mooie zwemlook.
Gepolariseerde glazen Perfect voor openwaterzwemmers, de reflectie van het water wordt sterk verminderd. Bij het zwemmen in open water heeft u dus perfect zicht, ook als de zon schijnt.
Wat is een zwembril?

Wat is een zwembril precies?

Een zwembril is een belangrijk item om je zwemervaring te verbeteren. Een zwembril is ontwikkeld voor zwemmers, openwaterzwemmers, wedstrijdzwemmers, recreatieve zwemmers, kinderen, enzovoort. Een zwembril zorgt ervoor dat er geen water in de ogen van de zwemmer komt, een zwembril verbeterd dus het zicht van de zwemmer omdat hij constant zijn ogen geopend kan houden.

 

Clearswim is gespecialiseerd in zwembrillen op sterkte, deze zwembrillen zijn het best getest door ons testpanel:

Heeft u vragen over een zwembril? Naam dan contact met ons op, we helpen u graag!