Hoe voorkom je beslagen glazen door een mondkapje?

Gepubliceerd op 4 februari 2021 om 00:00

Als u dit leest, bent u waarschijnlijk een van die mensen die hun bril nu moeten combineren met een mondkapje. Dit betekent dat u heeft moeten ervaren hoe gemakkelijk uw bril weer beslaat. Om u hierbij te helpen, hebben we vijf - plus één extra - tips opgesteld om dit te voorkomen.

Bril met mondkapje

1. Kies het juiste mondkapje

Zorg ervoor dat je een gezichtsmasker hebt dat goed om je neus past. Sommige mondkapjes kunnen te veel afstand tussen de neus laten. Probeer een mondkapje te maken of te kopen met een metalen strip of draad die over de neusbrug kan worden gevormd. Dit voorkomt dat de adem ontsnapt via openingen rond de neus en dat uw bril beslaat.

Mondkapje
Tip 2 voor een mondkapje en bril

2. Plaats het mondkapje dicht bij uw ogen en zet uw bril lager

Plaats het gezichtsmasker zo dicht mogelijk bij de ogen en draag uw bril iets verder van het gezicht af. Dit voorkomt dat de bril vies en beslagen wordt. Pas op dat u uw bril niet te vaak aanraakt, indien mogelijk. Houd er rekening mee dat het verplaatsen van uw bril de focus van uw bril verandert. Dit kan uw zicht beïnvloeden als u een multifocale of progressieve bril draagt.

3. Gebruik afwasmiddel!

Gebruik aan het begin en aan het einde van de dag een beetje lauw water met een paar druppels afwasmiddel om uw bril schoon te maken. Veeg ze vervolgens af met een microvezeldoekje. Natuurlijk kunnen anticondens-doekjes of sprays je ook veel helpen!

Opmerking: gebruik normale afwasmiddel en vermijd geparfumeerde, harde of vocht inbrengende zeep, omdat deze de lenscoatings kunnen beschadigen. Zorg er dus voor dat je voor je bril alleen zachte en niet-schurende reinigingsmiddelen gebruikt.

Gebruik afwasmiddel voor het beslaan van uw bril door een mondkapje
Gebruik handzeep tegen het beslaan van uw bril door een mondkapje

4. Probeer gewone zeep als u geen afwaswasmiddel heeft.

Het gebruik van een gewone handzeep helpt ook om uw bril te desinfecteren en te voorkomen dat de lenzen weer beslaan. Breng het aan, laat het een tijdje staan ​​en veeg het dan weg. Vloeibare zeep heeft daarentegen niet hetzelfde effect. Pas op dat u uw bril niet schoonmaakt met alcohol, aangezien dit uw bril en zelfs het framenummer kan beschadigen.

5. Daglenzen zijn in deze tijden praktischer.

De gemakkelijkste manier om een ​​beslagen bril te voorkomen, is door over te schakelen op contactlenzen. In tijden van infectieziekten zijn daglenzen de beste en meest hygiënische optie. Was uw handen grondig voordat u ze inbrengt of verwijdert en raak uw ogen overdag niet aan.

Contactlenzen zijn praktischer tegen het beslaan van uw bril door een mondkapje

Extra tip! Gebruik een zwembril op sterkte:)

Door deze tip heb je nergens last van beslagen glazen! Er zit een anti-condens laag over de glazen en het ziet er ook nog eens super cool uit;)

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem gerust contact met ons op!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.